Bir Yaş Daha

Bugün doğumgünüm dostlar,bugün tam 14 yaşımdayım.Kutlamaya gerek yok,içinden gelenlere teşekkürlerimle...

Bugün bir yaş daha eksildi ömürden,bir yıl daha yoruldum bugün.Hani her doğumgününde yaşlanmanın esprisi yapılır ya,işte bugün bir esprinin ötesinde yaşlı hissediyorum kendimi.Vay be,dönüp bakınca ne kadar güçlü olduğumu görüyorum.Övünmek gibi anlaşılmasın tabi,ama geçen onca sene benden hiçbirşey koparamamış.Sanırım eskiden daha dirençliymişim ha,beni bu hayatla bütünleyen birşeyler varmış.Şimdi de var tabi aynı şeyler,aynı insanlar;ama onlar da,bana benim kadar uzaklar.Uzak olan onlar değilse bile ihtimalleri,her neyse...

Şaka bir yana harbiden de yaşlandık,ve cidden söylüyorum ki mutlu olmadım.Hem neden olayım ki,birşeylerle debelenilecek,yorgun düşülecek bir koca sene daha.Ben eskiden sanardım ki insanlar büyüyünce dirençleniyor,oysa tam tersiymiş.

Bir sene daha yaşamak ha,kulağa hoş geliyor ama nasıl?Böyle yaşamak istemiyorum,bu şekilde değil;yeni yaşımdan tek dileğim mutluluk ile bağdaştırdığım o birkaç şeyin gerçek olması,ya da en azından öyle olduğunu hissetmek.Bunlar ne midir?Biri aşktır,diğeri sağlık ve bir diğeri ise geleceğe dair yatırımlar.
Ama dilemek istemiyorum,diğer ikisi olsa bile o ilk ihtimalin olmayacağı bariz bir gerçek,ne gerek var dileyip de bir defa daha vurulmaya.

Bu da bir ihtiyarın ilk sözleri olsun sizlere;Hayata göre farzdır aşık olmak,aşkı elde edememek ise vacip;bir sünnet varsa o da olmayacak bir aşktan vazgeçmektir.Kimlere dayanarak söylüyorum peki bunu?Elbet Mecnun,Ferhat,Kerem;işte onlardır benim atalarım,ben atalarımın izinden gitmek için varım.

0 Yorum:

Yorum Gönder