Alışmak

Ne kadar zor olabilir ki alışmak?Ne kadar zaman alır ki birşeylere alışmak?Ama belki de sorulması gereken en güzide soru;Alışmak gerekli midir?
Bu alışacağınız şeyin ne olduğuna ve sizin ona alışmak hakkındaki düşüncelerinize göre değişiklik gösterecektir tabi,bizim ise burada tek yaptığımız mümkün olduğunca genel ve objektif bir üslup çerçevesinde hareket etmek.Ama düşünmüyor da değil aslında insan''Ne kadar genel konuşabilirim.''diye.Ama ne konuşacağız öyleyse,kimi neye alıştıracağız madem?

Ama lazım be,her durum için lazım.Daha zinde olmak ve kendi kendini kontrol edebilmek için gerekli bu.Tamamen çeviklik özelliğine yöneliktir alışma gereksinimi,bir nevi bağışıklık da diyebiliriz tabi buna.Ama durumdan duruma değişir tabi;kötü bir durum için bağışıklık iken,iyi bir durum için ise zindelik olarak adlandırılabilir.

Ani değişikliklere ne demeli peki?İki farklı ihtimal için düşünün,veya iki zıt ihtimal.En yüksekten en alçağa düşüş,ya da en alçaktan en yükseğe uçuş;bunlar insanın başını son derece döndürür,egosunu,duygularını ve hatta zihin yapısını da yerle bir edebilir.Bu değişiklik çevresi tarafından başlarında olumlu bile karşılansa bazen küçücük tepkimeler bile büyük sonuçlar doğurabilir.

Tıpkı böyle bir sıçrama yapmanın olduğu gibi ömür boyu hep düz ve standart bir çizgide ilerlemenin de zararları vardır insana,mesela umutsuzluk gibi.Çünkü bu insanın bir hedefi veya bunun için bir çabası olmaz.Şimdi diyeceksiniz ki''Hedefi olmayan adam neyi umut edecek?''ve gayet de doğru diyeceksiniz,aferim!
Bu tıpkı yaşamak gibidir aslında.Birşey istemiyorsunuz ama sürekli içinizde bir istek hakim mesela,hiç böyle hissetmediniz mi?Veya birşeyi istediğiniz ama neyi istediğinizi bilmediğiniz olmuştur canım,mutlaka olmuştur...

0 Yorum:

Yorum Gönder