Artı Düşünce

Günümüz toplumunda artı düşünce kullanan insan sayısı son derece azalmış durumda.Felsefenin de aslında bir artı düşünce birimi olduğunu söylemek pek tabi mümkündür.İnsanlar düşünmesi gereken kadarını düşünüyor,gereksinim fazlası bir düşünce üretmediği için de ne kendine ne de topluma karşı artı bir üretkenlik sağlayamıyor.Sığ insan olmak budur işte,standartlar ve gereksinimler dahili dışına çıkmamaya çalışan insanlardır.

Bu şekilde yaşamak belki bir nebze olsun daha pratiktir fakat yaşamı gerçek anlamından yoksun kılacaktır,ayrıca insanın da yaşayış amacına hitap etmeyecektir.Bir anlamda boştan yere yaşamak olarak da ifade etmek mümkündür bunu.
Koyun sürüsü gibi düşünebilirsiniz bunu,koyunlar da sırf ihtiyacı doğrultusunda hareket eder,bu yüzden kendilerini yönetilmeye mahkûm kılarlar.İşte insanlığın da asıl sorunu bu değil mi?Kendini yönetmek için ek birşeye kalkışmadan sadece yaşamak için birşeyler yapanlar geri kalan kurnaz ve kâr avcısı insanlar için birer köle durumundadırlar.

Standart olmak asla ileri götürmez,ileri gitmemek de hiçbirşeyi değiştirmez,hiçbirşeyin değişmeyecek oluşu da hayatın ve insanlığın asla gerçek amacına hizmet edemeyeceğinin bariz bir göstergesidir.
İnsanlık her an,her saniye için gelişmeye muhtaçtır ve hak eder;gelişmek için bir sebebe ihtiyaç yoktur,dünya gün geçtikçe geri kalmamak için tek çaredir bu...

0 Yorum:

Yorum Gönder