Kömür Karası(Soma maden faciası için)

İLK SÖZÜM KATİLLERE;

Hey gidi cânım ciğerim ülkem,''Değer miydi?''demeden duramaz olmuş.Yazık be abim,çok çok yazık;harbiden de değmezdi,ama can için değerdi.Ağzımı açmayayım sonra suçlu ben oluyorum,ama şu üstlerdeki''abilerimiz'' yüzünden.Senin kazandığın para pul,sorumsuz olmanı gerektirmezdi be bay şerefsiz.
Trilyonlar diz önüme,ama kömür karasından suratı gözükmeyen işçimin,emekçimin o cansız bedeni yanında 3 kuruşluk bile değerin yoktur benim gözümde.Aksini düşünen varsa yaşamasın ölsün direk,bari işçimiz,bari gariban emekçimiz bize kalsın.

Ne anlıyorsunuz bundan,ne kazanabiliyorsunuz ki insan hayatına kasıtlı yaşayabilecek kadar,siz birşey kazanmıyorsunuz aslında;siz tıpkı bazı kadınlar gibi,kendinizi satmaktan başka birşey yapmıyorsunuz!Ama onlar bile cana kastetmiyor sizler gibi,yani siz onların da,insanlığın da çok çok aşşağısındasınız.
İstediğin kadar paran pulun olsun babacım,eğer ki sen bu memleketteki tek bir ananın,evladın gözyaşını döküyorsan ben de senin suratına tükürürüm bilesin.

Hatta öyle ki senin suratına tükürmeyen,yaptıklarını görmezden gelen hatta seni savunanlar bile böyle bir durumda en az senin kadar katildir,sen bir katilsin!
Kim olursan ol,bu ülke ölen yüzlerce işçisini asla unutmayacak;senin yanında yardakçıların var anca,ama elbet ısrarla tüküren de çıkacak suratına.Sana küfretmek bile küfre yapılacak saygısızlıktır.Sana dediğime bakmayın okuyucularım,''sen''diye hitap etmek durumunda kaldığım bu herifler bu ölümlerde en ufak bir ihmal ve sorumsuzluk sahibi olan,bunlarla en ufak ilgisi ve münasebeti olan ama en çok da buna göz yuman insanlıktan uzak ruhsuzlardır.Bunlara canlı demeye bile utanıyorum,milletim adına söylüyorum ki hepinize binlerce defa yazıklar olsun.

SON SÖZÜM GARİPLERE;

Sizin bir günahınız yok,bana kalsa hepiniz cennetliksiniz;kimse sizleri,kimse ailesini geçindirmek ve evlatlarının yüzünü kara çıkarmamak için binbir güçlüğe karşı en ufak ses çıkarmadan usulca ve sadece çok düşük bir maaş için sayısız sefalet çekenleri suçlayamaz.Sizin hakkınızı savunan olmadığını sanmayın sakın,buncalarına inat bu ülkedeki sivil toplum örgütleri,işçi birlikleri,sosyal mevkilerdeki insanlar ve en önemlisi de duyarlı vatandaşlar sizlerin hakkınızı savunur merak etmeyin.Bu yazımı da sizler için yazdım,madencilerimiz ve bütün diğer emekçi,işçilerimiz için;ben sizin yanınızdayım,ben ve gerçek duyarlı Türk milleti her zaman için mazlumun yanındadır bundan şüpheniz olmasın.

Başta bu faciadakiler olmak üzere tüm hayatını kaybeden işçi ve emekçilerimize Allah'tan rahmet ve sevenleri,eş,dost,akrabalarına sonsuz baş sağlığı ve sabır dilerim.
Kalan işçilerimiz,uğruna emek etiğiniz her bir vatandaşın hakkı sonuna kadar helaldir size,unutmayınız...

Hayko Cepkin & Kurtalan Ekspres - Maden Ocağı
Hayko Cepkin - Maden Ocağı feat. Kurtalan Ekspres | izlesene.com

0 Yorum:

Yorum Gönder