Gece Açılması

Uyandığımda saat sabaha karşı 03:00,yarı uykulu bir zihin yapısındayım.Karanlık ve sessiz o gece de yine hep olduğu gibi içimden kendi kendime konuşur olmuştum.Hafiften devam ediyordu rüyalarım,çeşitli insanların suretlerini duyuyor ve seslerini işitiyor gibiydim.Birkaç saat yatağın içinde öylece kalakaldım,artık o uykunun da etkisiyle sanki delirmişcesine halisünasyonlar gözlemliyordum.

Yazarken en çok beslendiğim şeyler bu anlarda meydana gelir,neredeyse her gece.Öylece düşünürüm,hayatı,olanları,olacakları,insanları,duyguları ve durumları.O saatlerde beynimin mekanizmasının yavaşlaması ise düşüncelerimdeki doğuluk payını arttırır,yani bir diğer deyişle bilinçaltıma gizlediğim her türlü şey ile yüzleşebilme imkanı edinirim.

Göz bebeklerim büyür,sanki bir film fragmanı gibi gözlerimin önünden geçen yaşanmış yaşanmamış hayat senaryoları.Karar vermek için en mükemmel an,tabi oluşan duygu yoğunluğu ve mantığın kısmi felci sonucu çeşitli duygu nöbetleriyle yanlış kararlar alma ihtimali de azımsanamayacak kadar fazla.

Ama o anın iyi de bir tarafı,hissetme hassasiyetinizin artması ve 6 hissinizin birden olağanüstü etkin hale gelmesi.Yani hayalleriniz daha gerçekçi bir hal alır,bu yüzden en derin tutkularımdandır o zamanlarda düşlere dalmak.Ama ertesi sabah bir uyanırsınız ki hiç birşey olmamış,işte o zamanki hayal kırıklığı her şeyin ötesine geçer.

Yalnızların geceleri uyumaması/uyuyamaması tam da bu sebepten aslında,insanlığın en temel özelliklerinin doruğa ulaşması,mükemmeliyet döngüsünün zirve yapmasıdır bu.
Delilere saygım vardır,yani sözde''aklı başında''insanların deli dediklerine.Çünkü onlar bu doruğa tamamıyla ulaşmış insanlardır;ancak zihin yapıları duygu olgunluklarından düşük bir seviyede kalmış olduğundan dolayı yıpranıp sarsılırlar.Yani aslında bu korktuğumuz insanlar aramızda dolaşan pek çoğundan daha merhametlidir,sadece kendini kontrol etme yetisini kaybettiğinden ötürü istemsiz hareket eder...

Gece uzun,umarım siz de bu doruk anına bir saniye olsun ulaşırsınız...

0 Yorum:

Yorum Gönder