İz Bırakanlar

Her insanın bir izi vardır bilirsiniz;insanların hayatınızda ve sizin de dünyada bıraktığınız eşi benzeri bulunamayacak pahabiçilmez izler.Her insanın isteğidir kalıcı olmak,birşeyler yapıp bu koca dünyanın birylerlerinde belki hayatta olmasa dahi hatırlanmak,kim aksini söyleyebilir ki?
İnsanların çabası tam da bu sebeptendir aslında;hepsi şu 3 günlük dünyaya kendinden be yaşantısından bir iz bırakmak için çabalar hayatı boyunca,üstelik bunu dünyanın da sona ereceğini ve hiçbirşeyin kalmayacağını bile bile yapar pek çoğu.

Bu uğurda kimileri iyi ama kimileri ise kötü yoldan yürümeyi seçer;ancak bazıları bu uğurda öylesine saplantılıdır ki,sözde bir gurup, bir dava ve bir dayanışma maskesi altına sığınıp gözleri körelmişcesine birşeyler yaparlar.

O insanları geçin,pek çoğu son derece salak ve adı anılmaya gerek bile olmayan kişilerdir bunlar.Şimdi ise asıl konumuza biraz daha derinden devam edelim,iz bırakmak diyorduk en son...
Ben de bu dünyada ne yaptımsa iz bırakmak için diyebiliriz,fakat tek ve önemli bir fark ile;hatırlanmak için değil,''iyi hatırlanmak''için.Aslında onu da geçelim,sadece başka insanlar için yaptım,onların iyiliği için.

Bu hayatta en çok güvendiğim ama pek de belli etmediğim adamlardan birisi de bana şu lafı etti''Her zaman başkalarını düşünme!'',elbette ki dibine kadar haksızdı ve ben yine bildiğimi okudum.Pişman değilim,çnkü gerçekten haksızdı.Bir insan kendine en fazla ne yapabilir ki,kendine onu seven bir başkasının gözünden bakamadığı müddetçe?Boşversene sen,başkaları için yaşa,onlar için öl,onlar için birşeyler yap;birşey kaybetmezsin,kaybettiğini sandığın şeyleri kaybetmiş olmandır belkide asıl kazancın.

Evet ben bencil bir herifim kabul,tersine bencilim.Sürekli başkalarını düşünürüm;çünkü vakti zamanında,benim kendime yapamayacağım iyileri de kötüleri de bana yaşatarak bana gerçek yaşamı ve hayatın anlamını hissettirenler de bu insanlardı.İyi veya kötü ne yapmış olurlarsa olsunlar,isteyerek veya istemeyerek olsun umurumda bile değil;her ne olursa olsun,onlar bir şekilde beni bu günlere getirdi ve hayatımda var oldular.

Kimileri vardır ki onlara rastlamış olmak,hayatında sadece 1 dakikalığına görebilmiş olmak bile o kişinin üzerinizde çok büyük etkiler yaratıp hayatınızı baştan sona değiştirmesine sebep olabilir;siz de sonucunun ne olacağını önemsemeden,sadece birşeyleri değiştirdiği için ona minnettar olduğunuzu hissedersiniz.

Diyeceğim o ki;
Hayatımda iz bırakanlar,onları bıraktıkları izlerle değil de iz bırakmış olmalarıyla hatırlayabilmek her zaman için daha iyi ve aynı zamanda da büyük bir erdemdir.Böyle düşünen insandan ne kin bulursun,ne de nefret...

0 Yorum:

Yorum Gönder