Buradan Geliyor

Bir dakikada gözlerinin önünde yazdığım şiirler ve dizeler insanlara hep''Nereden geliyor bu ilhamın?'' benzeri sorular sorma ihtiyacı hissettiriyor niyeyse.Nasıl anlatayım ki,yaşamdan geliyor diyebilirim en basitiyle.Durduramıyorum,üzerime sürekli birşeyler yağıyor adeta.
Bu soruyu sorduklarında genelde duygusallaşmaya başlarım,bir nevi damarıma basmak gibi birşeydir bu.Tıpkı hayatımın kaynağı olduğu gibi yazmaya başlamamın tek sebebi de oydu.Kötü,çok kötü hatta berbat bir sebepti belki ama yine de teşekkür ederim ona.Kim bilir dostlar,konferansın birinde mikrofon uzatılıp''Başarınızı neye bağlıyorsunuz?''derseler,hiç düşünmeden vereceğim cevap o olur;o ve ona duyduğum tamamen saf,gerçek aşk.

Çok güzel yazılar,şiirler yazıyormuşum insanlarca;keşke yazdığım kadar da güzel gitse herşey,iyi yazmamın tek sebebi kötü gitmesi.Şimdi istesem direkt bir şiir yazabilirim,büyülü ve süslü cümleler sarf edebilirim;ama bunun bana hiç bir faydası yok be abi,bak yine yalnızlık çökük ensemde...
Kimilerine ne şiirler,ne yazılar yazarsın,hatta çok daha ötesine gidip kalbini dahi koyarsın ortaya;ama kazanır mısın,işte orası tam bir meçhul.

Asıl ilham nereden gelir biliyor musunuz,sevdiğin şeyi betimleme arzusundan.Ben onu betimleyebildim belki,lakin asla en iyi şekilde değil;her ne kadar betimlersem,anlarsam yine de birşeyler eksik kalmış olsa gerek.Ya da eksik kalan tek şey,birçok şeye bedel bir O olsa gerek...

0 Yorum:

Yorum Gönder