Çok Güzelsin Ama

Teşbihte hata olmaz,sen çok güzelsin.
Lakin ben öyle değilim işte;görsen korkarsın,bir şeye benzetemezsin.
Kızgın halimi de görmedin üstelik,o yüzden beni şimdiden affedebilirsin.
Güzel gülmeyi bilmem ben,kasım pusum da yok,hatta hatrı sayılır bir göbeğim mevcut.
Bir hudut çizemezsin bana,sanırım bildiğini okuyan biriyim ben.
Zannedersem sevemezsin beni özet bu,bende çiçek açmaz geri.
Öyle sen gibi cıvıl cıvıl,neşe dolu,heyecanlı,hareketli..Olamadım,affet.
Bağışla ki mutsuz olma beni,etme;yani ben bu açıdan bir ziyanım,sen de bulaştırma kendini.
Ben sevmeyi sevmekten ibaret sanmışım,meğerse yalan mıymış,başka bir şeyler mi lazımmış,halen anlamazım.
Haklı bir çabayla tutturuyorsun çünkü beni seviyorsun ben de seni;lakin biliyorum seninle gülecek bir adam isteyeceksin iki gün sonra,kusura bakma ama yokluğunda buna garanti veremiyorum.
Seni de karartırsam,sisli bir geceye benzetirsem diye kanıksıyorum kendimi çok;artık bana uğradığında Mecnun'un çölünde mahsur kalırsan diye...

Niye mi bekledim öyleyse?Önceden korkmuyordum da,beni çoğu kez korkulu kıldılar ondan;sen gelince değişirim sanıyordum ve hem sen gelmedin hem de ben hırçın artık yeterince.
Bu gidiş durmazsa da birimizden birimiz ölümdür ya kendine ya diğerine,lakin ne fark eder dersen;ben ne geride bırakmak ne de geride kalan olmaktan razı değilim.
Bak kızım benim sakallarım çok eskidi;inan bana benden sana çok güzel abi olur,baba bile olurmuş ama kanka ya da eş demeye geldin mi içim titriyor.
Belki de ne nicedir yalnızım ki kendimi öyle görmek tuhaf geliyor bana,belki şu anki halim yeterince beter değilmiş gibi korkuyorum değişmekten.
Ve belki de geçmiş senle benim aramızdaki bütün köprüleri yakıyor...

Seni bir başkasının yaktığı ateşin dumanıyla değil de sana yanan bir ateşle ağırlamak isterim gelirsen,belki de gelmeyişin bundan ama itiraf edemiyorsun düşünsene.
İtirafın dibini görmek gerekirse gün gelir dans etmek istersin,kayalıkların ucuna çıkmak falan filan;lakin ben ne dans edebilirim ne de kayalıklara çıkabilirim bacaklarımdan,bir omzum da yere baktığından.
Biliyorum bu bahaneler saçmalığın Allah'ı da işte,hele bir düşünmeye görsün insan...
Sen beni çok boş bıraktın ondan öyle,
Kafayı sıyırdım ben iyice;
Çok güzelsin ama,
Aması yok,gel artık sarıl bana...

Ben senden korkmuyorum,yalnız bir tutam endişe;çok güzelsin ama,o güzelliğine gölge düşüren ben olursam diye.Baktığım her yerde birbirini hüsrana uğratan insanlar doluyken ve bunu senden beklemek benim için bir küfür sayılırken geriye yalnız ben kalıyorum.Günahkar ben.Zalim ben.Laf anlamaz ben.Bıkkın ben.Ben işte.Sen çok güzelsin ama ben de benim işte...

0 Yorum:

Yorum Gönder