Feminist Bir Erkek Olmak

OLAY BİR AÇIKLAMA YAPIYORUM, DİKKATİNİZE...

BEN BİR PROFEMİNİSTİM, feminizme, kadınlara kadınlığa destek veriyorum, neden mi? Çünkü ayrımcılığa her şekilde her zaman için karşıyım!
feminism ile ilgili görsel sonucu Çünkü fiziki gücümden ötürü üstün sayılmak istemiyorum, farklı bir muamele görmek istemiyorum...
Ama en çok da kadınlara hakaret/küfreden, onları hiçe sayan, duygu ve düşüncelerine önem vermeyen, hor gören, onları yalnızca cinsel birer obje ve''neslin devamı''olarak gören, kişisel zevkleri için canlarına kıymaya cüret edip, her türlü taciz ve tecavüzden kaçınmayan, onları birer köle olarak gören, kendilerini onlardan üstün görüp soyutlayan, onları her türlü aşağılayan, ağlatan, canlarını yakan hemcinslerimle aynı havayı solumak, hatta hemcins olmak dahi istemiyorum. Zira benim de bir annem var, düşük olmasaydı kızkardeşim olacaktı bir ara, sevgilim yahut eşim yok ama olmayacağı anlamına gelmez, onu da geç kadın olan pek çok dostum var. Bu aptalların yok mu derseniz, var ama işte... Zaten bütün mesele de bu "işte" değil mi?

(Sonradan eklendi:Ben bir kadın arkadaşım yanımdan ayrıldıktan hemen sonra onun bekareti ve namusu hakkındaki ileri geri konuşmalara tanık olmuş ancak ne yazık ki ağızlarının payını verememiş bir adamım,kimse bunu anlayamaz işte!)

Bu tavrım yanlış yorumlanmaya gayet açık ama net de bir tavırdır;
Ben kadınları savunmuyorum, erkeklere karşı kadınların yanında yer almıyorum. Bir feminist, bir erkek feminist olarak tek savunduğum şey insanlık, eşitlik, özgürlük, dayanışma, bilinç ve barış'tır. Erkek bir feminist olmak çok mu anormal? peki bir erkeğin feminist olması mı, tecavüzcü olması mı daha normal sizce?
İlgili resimPek çok hemcinsim beni eleştirebilir, erkekliğimi, adamlığımı, insanlığımı; alay edebilirler benimle, dalga geçebilirler. Ben bütün tepkileri göze aldım, hiçbiri de umurumda değil; zira adamlık/adam olmak, erkeklik/erkek olmak bunu gerektirir. Gayet tabi de biliyorum onların kafası bunu hiçbir zaman almayacak ama olsun, ben gerekirse onların yerine bile utanmak için buradayım ve bu yük olmaz bana...
Erkek hegomanyasının böyle vahşi, çığırından çıkmış, sapkın, zulüm ve eziyet düşkünü, primitif (ilkel) düşünce ve yaşantıyı benimseyen bir varlığı olacaksa şayet, ben de kadın olmak isterdim, hiç olmazsa insan olmayanlarla aynı kefeye konulmak zorunda kalmazdım... Bu kadar da mantıksız bir şey değil bu söylediğim, öyle bakmayın gözlerime; ne yani yalan mı, küfürlerimiz bile kadınlar ve onların cinsel organlarıyla -hoş ki küfrü zaten hiç savunmuyoruz- ne yazık ki, ne acı bizlere!

Ben kadınlara şiir yazarım, hediye alırım, çiçek falan veririm arkadaşım, lakin vurmam, dövmem, bağırmam, küfretmem; sana göre bu ana kuzuluğu, muhallebi çocukluğu, pısırıklık, güçsüzlük ifade ediyor ve sen de kendine,birileri de sana "Delikanlı", "Erkek adam" diyebiliyorsa ben adam değilim arkadaşım, erkek değilim, bilakis kadınım...
profeminizm ile ilgili görsel sonucuÇok ağır, sert cümleler kurduğumun farkındayım, yazdığım her bir satırın da muhakkak arkasındayım; zira gereken bu, alışılmadık, sert tepkiler verdikçe reaksiyon gösteriyor çünkü insanlar...

Yaşasın feminizm!!!
(Buna ilaveten kendini feminist atfedip de cinsiyet eşitliğini savunmaksızın erkeklere saldıran ve profeminizmin olmadığını yahut düzmece ve vesaire olduğunu savunanlara kulak asmayacağımı belirtmek isterim, can sıkıcı oluyorlar çünkü.)


14 Yorum:

  1. Hmm... Güzel başlangıç :) Pro-feminist erkekler ve biz erkek değiliz inisiyatifi ni hatırlattınız bana.

    Ki feminizm aslında cinsiyetler eşitliğini savunur.

    YanıtlaSil
  2. Kadınlara şiddet uygulayanlar kendilerine 'adam' diyorlar ama asıl adam olan sizin gibi düşünenlerdir. Fikrinize sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Katılmamak mümkün mü? Erkekler kadar kadınlarımızı da eğitmeliyiz. Çocuğu büyüten anne değil mi? Her zaman, her şeyde ve her davada olduğu gibi şiddetin önüne geçmek için eğitimi kullanmalıyız.
    Duyarlığınız ve farkındalığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Bir erkeğin bu kadar cesaretli olup bunları söylemesi bir bayan olarak bana onur verdi. Tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  5. Kimi insan düşüncelerini bu kadar net dile getiremiyor, tebrikler.

    YanıtlaSil
  6. Sayın Dağ! Feminizm sadece kadınların savunacağı, kadınlara özgü bir akım değildir. Amacından dolayı böyle bir algı oluşuyor sanırım..
    Diğer yandan, sizler 'erkek olmaktan utanıyorum' diyorsunuz, güzel.. Ben ise 'insan olmaktan utanır oldum'..

    Saygı ve sevgi ile..

    YanıtlaSil
  7. feminizm,ahlaki boyutta cinsiyetler eşitliğini savunur.Sizin yaptığınız da bu
    .Ve farkındalığınızdan dolayı,sizi ve sizi yetiştiren anneyi tebrik ediyorum.
    Saygı ve sevgi ile.

    YanıtlaSil
  8. Annenizi tebrik ediyorum sizin gibi bir evlat yetiştirdiği için, ayrıca bir kadın olarakta tüm kadınlar adına size teşekkür ediyorum.Yardım edin duyun bağırın susmayın,daha fazla annenin ağlamasına izin vermeyin! Twitter:@ozgecanyasiyor

    YanıtlaSil
  9. Düşüncenizi ve bunu dile getirişinizi büyük bir gurur ve mutlulukla okudum. Dilerim ki daha nice insan da yaşananlara kayıtsız kalmaz, düşüncesini cesurca dile getirir. Ben başta bir kadın ve geleceğin annesi olarak sokakta hava biraz karardığında yürümekten korkmak istemiyorum. Herhangi bir toplu taşıma aracına bindiğimde kendimi güvensiz hissetmek istemiyorum. Bu yaşadıklarımız hepimizin acısı ve ayıbıdır... Eğer suskun kalırsak yaşanan vahşet hepimizin kaderi olacaktır.

    YanıtlaSil
  10. Soyledikleriniz ve karakteriniz celismedigi taktirde doğru yoldasiniz.

    YanıtlaSil
  11. Çok Haklısınız Bir "Adam ' Böyle Düşünmeli.

    YanıtlaSil
  12. Kadınlardan alkış alarak yeterince mutlu olduysanız ve Amacınız algı değişikliği yaratmaksa, bu yazıyı hemcinslerinizle paylaşın. Onlara tweet atın "Aynı fikir de misiniz?" diye.

    YanıtlaSil
  13. Feminist bir erkek olmak çok doğaldır. Ancak baskın ataerkil bir toplum olan ülkemizde oldum olası feminizm yanlış tanıtılmıştır. Feminizm çoğunlukla "erkek düşmanlığı" ya da "kadın erkekten üstündür felsefesi" olarak yaftalanmıştır ki- en traji-komik yanı kendini feminist ilan eden kimi kadınların her laf başı bu cümleleri gururla ortaya saçmalarıdır. Elbette feminizm bu şekilde yansıtılmıştır ki feminizm marjinal bir öcü olsun. Oysa ki feminizm eşitlik demektir. En basit anlamıyla kadın ve erkek eşittir demektir. Cinslerden biri diğerinden üstün değildir, aynıdır, eşittir demektir. Yoksa ergenlerin heveslendiği gibi bir cinsler savaşı falan değildir. Bunu böyle bilen her kadının feminist olması, hatta erkeklerin de feminizmle ilgili mücadelede yer alması aslında en doğal olanıdır. Ama bırakın erkekleri birçok kadın sırf erkek egemen yapıya daha şirin görünebilmek için feminizmle dalga geçmeyi marifet sanmaktadır. Siz sizinle dalga geçenleri boşverin, doğru bildiğiniz yolda devam edin.

    YanıtlaSil
  14. Bence tamamen haklısınız ve Türkiye'de böyle duyarlı adamları olduğunu bilmek gerçekten de güzel bir şey. Türkiye'de herkesin eşit olduğunu söyleyen bir yasa olmasına karşın Türkiye'de böyle bir yasanın olduğunu bilen ve bu yasaya uyan insan sayısı gerçekten de çok az ve bence bu çok üzücü. Az da olsa o insanlardan biri olduğunuz için benim gibi düşünüp de yazmaya cesaret edemeyen herkes adına sana teşekkür ederim.

    YanıtlaSil