İçimdeki Yaşlı Adam'dan


Yaralı bir hayvansın, yarasını bile tanımayan. Sadece okulda kitap okuyorsun, neden? Sadece derse bir saat olduğundan değil, insanları görmemek için kaçış noktası oluşturuyorsun gözlerine yalan mı? Adeta birer farzmış gibi eda edilen içi boş ve kısa gündelik diyalogların aslında samimiyetsiz olduğunu bilmek canını yakıyor çünkü, hiç ne özlediğin ne unuttuğun bazı yüzleri görmek ihtimali de.

Sen kitap okuduğuna emin misin arkadaş, zira içini okumaktan kaçıyor gibisin; çocuğu patavatsızlık etmesin diye ağzına yemek tıkan annelerden farkın var mı söyle? Sen de bal gibi biliyorsun, kitap okursan susacak için bir anlığına.

Sen mi? En fenası da bu ya işte, gelmemesi gerekse de anlamsız geliyor artık bağlar, iletişimler; hani artık hiç suçu olmayanlara bile nedensiz, onları çok sevdiğinden, saklı ve genellikle anlaşılmaz bir korku ile kendi beslediğin sevgiden, soğuk oluyorsun ya...
Kızma bana kızma, bir tek ben bile olsam biliyorum senin bunu isteyerek yapmadığını. Yemiyorum ve yetemeyeceğim hoş, yine de buradayım işte. 

İçindeki yaşlı adam.

0 Yorum:

Yorum Gönder