Aynı Yazı


Anlatılacak bir yanı kaldı mı hayatımızın, eski bir dosta rastlasak bile şimdi, çok özlesek bile, sussun diye bir "Aynı" dilimizde.

Aynı anasını satayım, nasıl bırakıp siktirolup gittiysen öyle. İnsanlar bu cevabı kimsenin veremeyeceğini düşündükleri için rahat, sanıyorlar ki ayıp etmekten çekinirim. Bağrımda dinmez yangı varken, ayıp mı kalmış allahasen.

Affedemem, samimiyetinize inanıp halinize üzülsem bile edemem; bu kendime ihanet zira, çünkü eşek gibi biliyorum afedersiniz, siz itin götüne de girseniz beni bıraktığınız durumlar kadar kötü hissedemez, bunu da atlatırsınız. 
Affetmek ister miyim? Her şeyden çok, zaten bunu bal gibi bildiğiniz için yüzünüz yetiyor gelmeye, yalan mı? Dostluğunuz, insanlığınız, ne bileyim anasını satayım varınız yoğunuz yalan da, sevgisizliğiniz gerçek işte, şarkıdaki gibi bir kalp verdiğim sevgisizliğiniz...

Aynı işte her şey hala, ne kadar değiştiği ve toparlandığım izlenimini vermek için şekilden şekle girsem de aynı. Allah'ın bildiğini kuldan sakla istiyorlar okuyucu, mutlu değilsen bile gibi davran ki kimse dönüp bakmak zorunda olmasın, sen de yalan dolan bir şeylerin arasında, hak ettiğini alamadan, adaleti göremeden solup git istiyorlar. Çözmek istemedikleri sorun için "Yok." deyip onları vicdan azabından kurtar da kendi içinde ne kadar ölürsen öl istiyorlar okuyucu.

İşte en çok bu yüzden bırakamıyorum yazmayı, zira hep dediğim gibi, bir sen varsın. 

0 Yorum:

Yorum Gönder