Bir Ben Varım


*Lütfen en alttaki şarkı eşliğinde okuyunuz. 

Bir ben kaldım benden geriye, hayır laf oyunu değil bu; biraz anlamaya çalışırsan fark edeceksin ne kastettiğimi. Bir insanı oluşturan pek çok şey vardır, olmalıdır yani; başka insanlar, mekanlar, anlar falan işte... Ha ne zaman ki bir insan kendine bakıp, hiçbir kayda değer şey göremiyorsa, bir kendi kaldıysa yani. Yalnızlık işte bu biraz, telafisi yok, zira bir şey eklenebilse bile, adı üstünde ekleme o artık, sen değilsin. 

Ben de işte tam bu yüzden yeltenmuyorum uzun zamandır izaha kendimi, zira anladım asıl mesele ne benim haklı olmam ne de öyle görülmem; insanlar beni haksız görmeye acabasız hazır ya, o noktada her şey önemini yitirdi, havada ölen kuşlar gibi yere çakıldı biraz. 
Anlıyor musun şimdi okuyucu? Daha da önemlisi, anlamaya gayret duyuyor musun? 

Yine bu yüzden koşturmuyorum artık, insanlara onlara değer verdiğimi hatırlatmaya mecbur hissedişimi baskılıyorum zor da olsa; çünkü -bunu kötü manada söylemiyorum sakın yanlış anlama- benim için olduğu kadar önemli değil ve olmayacak muhtemelen kimse için bunu sürekli bilmek. Sevgiden emin olmaktan haz alan bir ben varım belki, garipsesem de anlıyorum. 

Bir ben varım, benden içre falan değil, esasında hep şuracıkta ve öylece ama belki acelelerine yenik düşüyor insanların, belki de umurlarına değmiyor; birle ikinin farkı büyük aslında bakarsan ama artık yaşlandım ve sonuç daha ilgilendirir oldu beni, zamanında herkes de sonuca bakarak değerlendirdiği için belki beni. 

Bir ben varım okuyucu, sen de yoksun ama işte
Bir edebilirim belki bir gün, bir bari, bari bir gün.

0 Yorum:

Yorum Gönder