Tahriz

Tercih edilmemiş kuruyemişin ontolojik kaygısı üzerimdeki. Anlamlandıramıyorum insanların ikili ilişkilere değin rahatça söyledikleri "böyle olması gerekiyormuş"ları, silikon göğüsler kadar eh işte geliyor doğrusu. Kan ve ter mesela, teorik olarak özdeşler bile denebilir ama aralarındaki paha... Hele gözyaşı, üstelik onun değeri sanıldığının aksine aktıktan sonra biter, spermle aynı mahiyeti taşır bir anlamda.
Her gözyaşı bir çocuktur aslında teorik bazda, kimi beklentilerin ölü doğan çocukları.

Bir cümle kurarken insanları kırmamak adına cümleyi yumuşatmak için harcadığımız zaman kırıldığımız zamana eşdeğerse burada bir terslik olduğunu söyleyemez miyiz?
Bu zamana kadar eriyenler yanlış iklimin buzlarıydı belki de insanlarla aramızda; birbirimize ısınalım derken küresel ısınmayı bulduk kucaklarımızda.
İnfazının ertelenmesine dayanamayan bir idam mahkûmu gibi, peşin hükmümdeki sürati cezamda da beklememin nesi suç peki?
Afrika sıcağıyla Antalya sıcağını ayıran şiddeti hariç o öncül neyse onu getirin işte bana.

Bazen sadece bir sonuca bağlansın istersin, sonucun niteliği, akıbetin bile önemli olmaz; bir şeye bağlansın, öyle ya da böyle kapansın gitsin, düşünmeye fırsatın olmasın. Gömülmemiş ölülerin kesif kokusu gibi orda bir yerde zuhur edeceğine devamlı, hiç var olmamış seller gibi aksın istersin.
Bu birini özür dileyip engellemekle aynıdır aslında, vedalar çoğu zaman iki taraftan biri için hak edilmeyen uzatmalardan dahası değildir. Bir noktadan sonra düşünmezsin iyi-kötü, ne kadar yaraladığına, yara aldığına bile bakmazsın. Anksiyete atağını düşün, aklındaki tek şey bulunduğun yeri terk etmektir, durumdan kurtulmak, kaçmak...

Kaçmanın bir hali onurludur aslında: Sıkılıp da kaçmak.
Dingin bir hayat isteyenler, tüm dışarılarından özlerine, tıpkı iltihap gibi kaçarlar.
Kaçmaktan birine söz ettiğinizde sizin için hep başka bir çare sunar, iyiliğinden yapar bunu ama kabullenmek istemediği o acı, bunun bir çare olmadığını görmesine de en büyük etkendir ve nitekim anlatmaya çalışırsanız yine sizi suçlar.

Sessizce gitmek,
Tahriz ve tahripsiz,
Olmamışçasına.


0 Yorum:

Yorum Gönder