Yenidenler


Yeniden kalk kalbim, bırak değsin güneş tekrar yüzüne, dene işte; hoşlanıyorsun biliyorum, bizim için durdurma kendini, deneme durdurmayı; eğer yine kötü olacaksa bu sen durmadın diye olmayacak ki.

Zor biliyorum, korkuların var, ağrıların var, çok geldi başımıza bir sürü şey ama... İçten içe hep seversin sen ihtimallerin esintisini, bir şey beni çekiştire çekiştire inandırsın kendine diye beklersin, artık gözünü kapatabilmek için. 

Bizim ikiye bölünmüşlüğümüz iyi bir şey, böyle kalsın bırak; toprağın altında geçmişimiz tüm insanlarıyla ve hüznüyle, güneşe dönsün diğer yüzümüz bırak, korkma sevmekten, dünsüz ama yarını olan, gülümseyebilen biri yap bizi, eskisi gibi.

Şans ver insanlara, bak aynılarına ikinci şansı ver demiyorum ama o yeni insanlara ilk şansı ver. Biliyorum sen de içten içe merak ediyorsun verirsen nasıl olacağını ve korkuyorsun vermeyince meğer bir fırsatı tepmiş olmaktan. Ben kendime karşı hep dürüst oldum kalbim, kusura bakma, kendine söz geçiremeyeceksin.

Uyan artık kalbim, biz burdayız seninle; o ölümden farksız, acı, mutlulukları bile buruk kılan günler izleri silinmese bile uzaktalar, hatırlayıp nefesimiz kesilse bile geliriz üstesinden... Önümüzde başka ihtimaller var, korkma yinelenmesinden. Sen çoktan hak ettin, bırak kendini biraz artık, bırak sevgiye, serbest bırak.

Tanımadığın insanlara sırt çevirme kalbim, belki onlar öyle çıkmaz, belki yeniden atarsın, güvenle. 

0 Yorum:

Yorum Gönder