Sıfır

Sen beni bilirsin okuyucu, kimse bilmese gene sen bilirsin; açık net yapayalnız biriyim ben, ha bunu da sorun ettiğimden demiyorum artık, yanisi şu ki böyle bir raddede artık birilerinin gitmesi etmesi çok da bir şey değiştirmiyor hayatımda, zaten öyleydim çünkü. Üzülmüyor muyum? Çok, çok çok fazla hem de ama; e yine zaten üzülüyordum.


Şimdi diyeceksin ki "Bir şey değişmese kalkıp bunu yazmazdın.", ben de sana derim ki "Bir akıllı sensin." Bana da bundan dendi biliyor musun bugün, hatta bunu diyen dostum -hala dost demek de doğru mu ona kalmış artık- bir de ekledi: "Bir daha sana bir şey anlatmayacağım."
Bir şey anlatmadığın biri senin hiçbir şeyindir ki zaten, hiçtir yani bırak dostu mostu. Ne bileyim be, keşke bunu daha önce bilseydim okuyucu; zira o zaman ne değişecekti biliyor musun, ben bütün hayatım boyunca olduğu gibi kafamda biriyle olan dostluğumu büyütüp, yüceltip sonra da bir makam gibi göğsümde gerine gerine taşımazdım hiç olmazsa. Bi'de bu durum durup dururken oldu, yani sadece yaşadığı şeyden çok etkilenmemesi için bir anlamda moral vermeye çalışırken işittim tüm bunları; neyse, hayat zaten hep beklenen şeyleri verse hayat değil matematik olurdu.

Sana şimdi en en en üzüldüğüm noktayı anlatayım ben asıl, bakma lafı dolandırdığıma, diyemediğim asıl şey şu:
Hani laf ediyorsunuz ya neymiş efendim insanlarla arama duvar örüyormuşum, kendimi soyutluyormuşum, gereksiz gardımı alıyormuşum böyle hayat olmazmış, sosyal olmak lazımmış, insanlarla etkileşime girmek lazımmış, hayatın gereğiymiş bunlar, farzmış... Ulan bir bildiğim var da söylüyorum ben, hem insanları hem kendimi bildiğim için söylüyorum; ben bal gibi biliyorum ki çok çok fazla kıymet veririm insanlara, çok el üstünde tutarım, yol arkadaşı gözüyle bakarım her dostuma. Bu boku bildiğim için kimseyle tanışmıyorum işte, tanışınca aha böyle oluyor.

Ama yok abi, hayatımdaki bir avuç -ki ondan da az olabilir- insan yetiyor bana, ha diyelim onlarla da yollar ayrıldı yarın bir gün, o zaman da en fazla geçmişe dönmüş olacağım. Ben zaten sıfırdım uzun zaman, en fazla eski yerime dönmüş olurum. Fakat adım gibi eminim ki yeni herhangi bir insana lüzum yok artık, varsın dünyanın en iyi insanını elimin tersiyle itmiş olayım böylece ama sorun yok, yeter ki risk almayayım. Bana bu tavrımda hep haksız diyorsunuz çünkü sizin de yürüdüğünüz aynı yollarda ufacık çakıl taşlarına bile takılıp şarampole yuvarlanan siz değilsiniz sadece benim, beni anlayın da istemem, sadece söyledim, bitti.

Sadece işim var benim, gerisi yalan.

0 Yorum:

Yorum Gönder