Kızıma Öğüt

Sakın babana benzeme ve sakın özdeşim kurma olur mu canım kızım? Önce aile sonra dost gelir, dost için her şeyi yapmalısın, her şeye katlanmalısın, dostunu kendinden ayırt etmemelisin...
Ama...
Sadece o da seni dost görüyorsa, gerçekten hakiki ve sağlam bir dostluğunuz varsa, harbi önemli ve değerliysen onun için.
Benzeme işte babana, gözünde aslında herhangi biri olduğun ama sana utanmadan kanka, kardeş vesaire diyebilen ve hiç de yüzleri kızarmayan ve er geç bunun böyleliğini acıca tecrübe edeceğin insanların canına can katmaya yeltenme, yakma kendi canını. Çok iyi seç dostlarını, öyle üç sene, beş sene, sekiz sene -ki zaman arttıkça yapılması daha da hainlikleşir- sonra bile seni bırakmayacak, değişmeyecek, mesela karşısına seni ve en çok istediği şeyi koyduklarında seni seçecek, kısacası seni kolayca gözden çıkaramayacak insanlara güven sadece. Diyeceksin ki babacım ben böyle olduğunu nasıl anlayacağım; anlamayacaksın güzel kızım, iyi ki varlar deyip sürekli arkana bakacaksın gülümseyerek ve bir gün arkanı döndüğünde... Ancak o zaman anlayabileceksin üzgünüm, şimdi sana bunları yazıyorum çünkü öyle bir günü yaşamak zorunda bırakılırsan kuzucum, baban burda.☺Korkma öğreteceğim sana, böyle şeyler olduğunda benim kadar yıkılmamayı, benzememeyi bana.

Arkadaş ortamını iyi kur bir tanem, gerekirse baban kadar yapayalnız ol ama sakın ite-köpeğe karışma; asla ama asla ne içki ne sigara kullanma, n'olur, babamın bir bildiği var de, gör babanın halini, gör babanı ve ne olur bunu yapma...
Ä°lgili resim
Çok değer ver dostlarına, annen ve benden sonra her şeyin onlar senin; dostun hastanedeyse iptal et toplantını düğününü, sakın bırakma darda, gerçekten güvenip seviyorsan düşünmeden feda et kendini, gururum ol mümkünse. Korkusunu çok abartı, acısını saçma görsen bile elini sakın çekme kimsenin omzundan, gereksiz bir mevzuda pimpirik bile olsa sen ondan daha çok düş üstüne, kimseye yalnız hissettirme. Asla kimseyi terk etme, kızsan da, küssen de, kanlı bıçaklı da olsan, çok ayıp da etseler; dara düştülerse ve sen oradaysan çek al onları oradan, babana benzeme, her şeye merhamet edebil ki mutlu yaşa, gençliğini yaşa, kendine küsme.
Dostu nasıl anlayacağını, nasıl emin olacağını başka defalarda da çok yazdım onları oku; babanı oku, babanın gerçek ve güya dostluklarını oku, babanın halini oku ki baban gibi olma, kendini parçalama.

Özür dilemekten de utanıp çekinme, yapman gereken yerde yapamamaktan çekin, empatiye üstün bir özen göster ama bir şeyden memnun olmadığında gerilmemek için bile olsa susma sakın; yoksa bir gün tak eder ve ileri gidersin davranışlarında bile isteye, baban gibi, baban gibi olma...
Küfür etme bir de, hatta hiç öğrenmemen en doğrusu lakin ne mümkün şu rezilliğe bak. Seni okula hiç göndermemeyi dilerdim ilaveten; önlemiş olur muydum dersin o zaman bütün bu sahte ilişki ve dostluklara, bel altı erkek muhabbetlerine, binbir öfkelendirici şuursuzluğa maruz kalmanı? Seni düşündükçe yatışsa da baban, baban epeydir kızgın bir adam canım kızım, babanı böyle insanlar mahvetti.
Seni bir yerden sonra bir şekilde koruyamayacağım endişesindeyim hayattan ve umarım bu beceriksizliğim sigara yahut yanlış çevre faktörlerine değin olmaz, uzun hikayelerim var zira. Her şeyin başı aile, ortası dostluk kuzum, eğer beceremezsem sana babadan öte bir dost olmayı, gerekirse başkalarına ihtiyaç duymamanı vesaireyi; umarım benden talihli olup gençliğini sevgi ve sadakatle, güven duyabilerek yaşarsın.

Ä°lgili resimHerkesin halini sor oldu mu meleğim, nerede vakur, hüzünlü birini görürsen bit yanında, baktın herkes birisine karşı, onun yanında olmasan bile haklarını sen gözet onun, itilenlerin elinden hep sen tut ilk, yalnızların yanına ilk sen ulaş ve n'olur ne içki ne sigara içme.

Vasiyetimdir canım kızım
Henüz senin olmayan 18'lik baban Alptuğ Dağ.

3.5.2018


0 Yorum:

Yorum Gönder