Bilmezden Gelmek


Şimdi sence ben hakikaten bilmiyor muyum okuyucu: Kim yüzüme güler arkamdan iş çevirir, kim aslında samimi değildir, kimin hangi dediği şaka kiminki ciddidir... Biliyorum tabii ki, her şeyin kokusunu burnumda, bakma öyle safça, kek takıldığıma; anlamazdan, bilmezden geliyorum, zira o kadar önemsiz ki bir skeç gibi seyrediyorum etrafımda üstüme dönenleri.
Hani bacağından asılır her koyun ya, benim bacağımda metal var nasılsa, o hesap.

Hesaplaşmalar o kadar da iyi olmuyor, hayır denedim de ordan biliyorum yani; sana yapılan her şeye bir bedel biçsen, hepsini on kat ödetsen diyelim... Yine de hiç kimse ödediği bedelden ötürü pişman hissetmeye başlamıyor, aksine kuduz köpek gibi hınçlanıyorlar, alçalmaya değmez. Vakit kaybedemeyiz biliyorsun.

Kimseyle kapanacak hesabın olmayacak, intikam dediğin amatörü eğlendirir; ha sineye mi çekeceğiz, asla! Sadece ne bileyim... Başlarının kötülükten çıkmamasını tüm kalbimle arzu ettiğim bi'10 kişi var -ki bunu da gerçekleştiren ben olmak istemem- onlar hariciyse önemsemediğim çoluk çocuk, yoksa ben hiçbir şeyi gözümden kaçırmadım, ne yazık ki. Her taşa takılacaksak yürümeyelim ha? 

0 Yorum:

Yorum Gönder